Food & Drink Blogs - Blog Rankings

 PANDUAN DAN RESEPI

MASAKAN BARAT KOMERSIAL

dalam 5 Langkah Mudah.

  Masakan komersial yang biasanya terdapat di restoran mewah, kini boleh disediakan di rumah anda sendiri.”

 • Adakah anda menjual masakan barat tetapi resepi anda kurang menguntungkan?
 • Adakah keluarga anda menggemari makanan barat tetapi tidak sanggup mengeluarkan kos yang tinggi?
 • Adakah anda ingin memulakan perniagaan masakan barat tetapi tidak mahir menyediakannya?
 • Adakah anda mahu menikmati masakan barat sepuas-puasnya tetapi tidak mahu berbelanja lebih?
 • Adakah masakan barat yang pernah anda makan, tidak memenuhi selera tekak anda?
 • Adakah anda tidak tahu memasak masakan barat?
  Sekiranya salah satu jawapan kepada soalan diatas berbunyi "YA", maka anda memang amat memerlukan buku panduan ini.

Kini segalanya boleh anda pelajari.
Beef Steak - Chicken Chop - Lamb Chop - Fish & Chip

 PERHATIAN! Ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat Komersial ini diterbitkan khusus untuk usahawan dan mereka yang berminat untuk menjadi usahawan masakan barat seperti restoran, gerai dan sebagainya kerana resepi ini membolehkan anda menghasilkan masakan barat dengan cepat, mudah dan menjimatkan sedangkan hasilnya adalah bertepatan dengan ciri-ciri masakan barat seperti rasa, bau dan rupanya.

 Apa maksud resepi komersial?

Resepi komersial adalah resepi yang direka khusus untuk tujuan perniagaan dimana anda dapat gunakan resepi ini untuk memulakan atau mengembangkan perniagaan masakan barat di restoran atau gerai milik anda sendiri.

"Tanpa resepi komersial, perniagaan anda kurang menguntungkan"

 

Kenapa memilih resepi komersial dan bukan resepi-resepi yang banyak terdapat di majalah, televisyen dan internet?

Resepi komersial mempunyai ciri-ciri istimewa yang tidak terdapat pada resepi-resepi biasa iaitu:

 1. Cepat disediakan supaya pesanan pelanggan anda dapat dihidangkan beberapa minit selepas dipesan.
 2. Mudah disediakan supaya anda dapat menyiapkan pesanan yang banyak seterusnya menghasilkan jualan yang banyak. Anda juga banyak masa untuk menyediakan hidangan yang lain.
 3. Menjimatkan. Ciri ini penting supaya anda dapat keuntungan yang optimum untuk setiap hidangan yang terjual. Penggunaan sos segera sedia dimakan yang banyak dijual di pasaraya sudah tentu mahal dan tidak menguntungkan.
 4. Tepat. Setiap pelanggan anda yang ingin menikmati masakan barat tentulah inginkan hidangan dengan rasa masakan barat sebenar dan bukannya rasa kari atau sambal. Penghasilan masakan barat tanpa sos-sos segera tentu menjadikan masakan anda lebih unik dan tiada persamaan dengan restoran masakan barat yang lain.

"Jika resepi komersial boleh menguntungkan pengusaha restoran, sudah pasti resepi komersial juga boleh menjimatkan perbelanjaan surirumah."

 

Apakah kelebihan belajar melalui ebook masakan barat komersial berbanding kursus masakan komersial?

Belajar melalui kursus masakan komersial sudah pasti memerlukan kos yang tinggi. Anda memerlukan sekurang-kurangnya RM250 untuk jangkamasa kursus selama 4-5 jam sahaja. Jadi itu sahajalah masa yang anda ada untuk bertanya berbagai soalan sedangkan anda hanya melihat demonstrasi masakan sahaja tanpa praktikal jadi tidak banyak soalan yang keluar difikiran. Belajar melalui ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat Komersial, anda boleh berkomunikasi secara langsung dengan penulis ebook itu sendiri tidak kira sama ada anda belum mencuba, sedang mencuba atau telah mencuba resepi ini. Masanya tidak terhad selagi saya terdaya. Klik disini untuk 10 ciri istimewa ebook ini.

"Belajar melalui ebook membolehkan anda belajar mengikut kesesuaian masa anda sendiri dalam keselesaan bersama keluarga dirumah."

 

Apakah rasa masakan barat yang pernah anda jamah?

 1. Adakah masakan barat menggunakan daun kari, jintan, ketumbar seperti masakan India? 
 2. Adakah masakan barat menggunakan minyak bijan, sos tiram dan kicap seperti masakan Cina?
 3. Adakah masakan barat menggunakan sos ikan, serai dan daun limau purut seperti masakan Thai?

Kenali herba-herba barat terpenting yang dapat memberikan rasa masakan barat sebenar.

"Harga herba barat sangat mahal dan pelbagai, jadi gunakan hanya herba yang terpenting yang akan memberi kesan yang ketara dalam masakan."

 

Apakah masakan yang akan saya pelajari dalam ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat Komersial?

Ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat Komersial mengandungi 4 hidangan utama (chicken, beef, lamb dan fish), 4 sos utama, (black papper sauce, brown sauce, mushroom sauce dan 1 lagi sos istimewa) lengkap dengan hidangan pengiring, salad dan 2 dressing (sos thousand island dan sos tartar). Ebook ini akan menunjukkan langkah demi langkah bagaimana untuk membuat chicken chop, black pepper steak, lamb chop dan fish & chip sekaligus secara serentak. Klik disini untuk 12 ciri resepi dalam ebook ini.

"Kombinasi 4 hidangan utama dan 4 sos utama akan menghasilkan 16 hidangan berbeza. Dengan 2 dressing pula menjadikan keseluruhan 32 hidangan dihasilkan serentak dan ini tidak termasuk gabungan sos-sos"

 

Kenapa nak belajar ilmu masakan dan berniaga masakan barat?

 1. Berniaga adalah 9/10 daripada pintu rezeki.
 2. Makanan adalah keperluan utama manusia dan manusia perlu makan beberapa kali sehari.
 3. Perniagaan makanan adalah perniagaan yang paling murah dibangunkan berbanding perniagaan keperluan utama manusia yang lain seperti pakaian, tempat tinggal, ubat-ubatan dan pendidikan
 4. Perniagaan masakan barat masih kurang diceburi di negara kita terutamanya yang halal malah hidangan yang ada dijual sekarang ini terlalu mahal harganya.

"Saya juga menceburi bidang makanan tetapi dari segi pendidikan supaya lebih ramai usahawan dalam bidang makanan dapat dilatih." 

 

Apa perlunya saya menghabiskan wang untuk ebook ini?

Pada saya wang tidak penting berbanding ilmu yang akan anda perolehi yang boleh diwariskan kepada anak cucu anda. Jika anda menggunakan wang itu untuk membeli masakan barat di restoran anda akan dapat makan pada waktu itu sahaja. Sebaliknya jika anda gunakan untuk belajar masak masakan barat, anda akan dapat makan seberapa kerap yang anda mahu, bila-bila masa sahaja sepuas-puasnya. Jika ilmu yang anda perolehi digunakan untuk berniaga, sudah tentu anda akan dapati kos yang anda keluarkan untuk mendapatkan ebook ini, tidak seberapa. Jual tiga atau empat pinggan pun dah balik modal.

Harga ebook ini hanya untuk membuktikan kesungguhan anda kerana saya tahu, jika saya memberikannya secara percuma atau meletakkan nilai yang terlalu rendah, belum tentu anda akan menggunakannya dan menghargainya.

 

Saya memberi jaminan, bahan-bahan yang digunakan dalam resepi ini adalah ringkas dan mudah diperolehi di tempat anda. Sekiranya anda masih tidak memperolehinya, saya akan membantu anda untuk mendapatkannya.

Gambar-gambar didalam e-book ini adalah original dimana saya menghabiskan masa sepanjang hari untuk memasak sambil menangkap gambar dengan harapan dapat memberikan kefahaman yang lebih kepada anda.

Saya bersedia berkongsi gambar-gambar didalam e-book ini supaya anda dapat melihatnya dalam saiz sebenar sekiranya anda rasa gambar didalam e-book ini masih belum jelas.

Saya juga akan memberikan tunjuk ajar tambahan secara personal kepada anda andainya masih terdapat kemusykilan mengenai resepi ini.

 "Ilmu yang tidak ternilai harganya ini didatangkan dalam bentuk e-book yang lebih mudah disimpan dan digunakan."

 

Pelajari melalui ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat Komersial sekarang.

Klik disini untuk mendapatkannya.

 

Ada hadiah percuma tak?

Ada! Saya akan memberikan BONUS berupa ebook-ebook susulan daripada Panduan dan Resepi Masakan Barat Komersial dengan ciri-ciri yang sama dengan ebook yang pertama. Malahan ebook ini juga:

 1. Hasil karya saya sendiri dengan berpuluh-puluh gambar-gambar original dari usaha saya sendiri.
 2. Lengkap dimana tiada sebarang potongan. Tiada rahsia, amat berguna dan bukan seperti ebook-ebook percuma yang banyak dikeluarkan oleh penulis ebook yang hanya memberikan beberapa mukasurat sahaja bertujuan untuk promosi.
 3. Walaupun percuma, anda masih tetap boleh bertanya sebarang soalan mengenai ebook ini sekiranya terdapat sebarang kemusykilan dalam resepinya.

MAHUKAN RESEPI PERCUMA? 

Panduan dan Resepi Masakan Barat 2

EBOOK RESEPI PERCUMA


Nama:
E-mail:
 

Jika anda masih was-was dengan kualiti ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat Komersial, anda boleh mengujinya melalui ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat 2. Ebook ini juga mempunyai ciri-ciri yang sama dengan ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat Komersial kerana saya hanya memberikan ebook yang saya tulis sendiri, masih penuh dengan berpuluh-puluh gambar yang berkualiti, hasil kerja tangan saya dan diberi PERCUMA!

 Anda hanya perlu masukkan nama dan email di dalam borang di sebelah ini. Apa tunggu lagi. DOWNLOAD sekarang!


Boleh juga menggunakan Twitter atau Facebook untuk download. Klik button DOWNLOAD disebelah kiri untuk cara ini.

Semua ebook BONUS dibawah ini juga akan diberikan PERCUMA

 

Panduan dan Resepi Masakan Barat 3

BONUS 1

Ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat Komersial 3 yang mengandungi Resepi Kek Coklat Moist akan melengkapkan lagi ilmu anda. Hidangan masakan barat tidak akan sempurna tanpa resepi dari ebook yang ke-3 ini. Kek Coklat Moist ini boleh dibakar, atau dikukus dalam bekas plastik. Percaya atau tidak, kos bahan untuk membuat kek coklat moist seberat 2 kg ini hanya sekitar 6 atau 7 ringgit sahaja.

Seperti yang anda tahu, masakan barat merangkumi hidangan utama, pengiring, pencuci mulut dan pembuka selera. Anda akan melengkapkannya jika bertindak sekarang.

Ebook ini dahulunya diberikan PERCUMA tanpa syarat, kini ia PERCUMA hanya bersama ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat 1

Panduan dan Resepi Masakan Barat 4

BONUS 2 

Ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat 4 yang mengandungi Kek Buah-buahan adalah ebook teristimewa dari saya. Kek ini boleh bertahan sehingga 1 bulan tanpa dimasukkan ke dalam peti ais tanpa menggunakan sebarang pengawet.

Paling sesuai untuk usahawan yang berminat untuk mengedarkan produknya ke kedai-kedai runcit, pasaraya, stesen minyak dan menggunakan agen jualan.

Ebook ini dahulunya diberikan PERCUMA tanpa syarat, kini ia PERCUMA hanya bersama ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat 1

Panduan dan Resepi Masakan Barat 5

 BONUS 3

Ebook saya yang terbaru Panduan dan Resepi Masakan Barat 5 adalah ebook yang telah lama ditunggu-tunggu oleh penggemar masakan barat. Ebook ini mengandungi kek keju yang sangat mudah diubahsuai menjadi berbagai-bagai jenis kek keju dengan bermacam-macam citarasa.

Biasanya kek keju sangat mahal kerana kos bahan membuatnya sangat tinggi. Dengan ebook ini anda dapat mengurangkan kos lebih separuh dari kaedah membuat kek keju biasa.

Ebook ini dahulunya diberikan PERCUMA tanpa syarat, kini ia PERCUMA hanya bersama ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat 1

 

DAH TAK SABAR UNTUK MEMILIKINYA?

 Mula bertindak sekarang. KLIK DISINI

 

P/s : Jangan menilai sesuatu ebook melalui harganya. Nilailah melalui ilmu yang akan anda perolehi untuk digunakan seumur hidup anda dan diwariskan kepada anak cucu anda. Siapa tahu, mungkin anda juga akan dapat mewariskan empayar Restoran Masakan Barat Tersohor.

P/s : Ebook-ebook bonus iaitu Panduan dan Resepi Masakan Barat Komersial 2 hingga 5 tidak akan percuma selamanya. Jika anda bertindak sekarang, keseluruhan 5 ebook Panduan dan Resepi Masakan Barat Komersial akan menjadi milik anda.

 
Make a Free Website with Yola.