Lepas saya paparkan iklan kitchen scale bulan lepas, ramai yang terlepas peluang untuk memilikinya. Ramai yang kata dah lama tak buka email, ada yang kata tak tahu macam mana nak beli. Penat saya melayannya. Ada jugak yang nak bank in duit dalam akaun saya. Sekarang ni ada lagi offer kitchen digital scale yang menarik perhatian saya tapi dari jenis yang lain. Kalau dulu penimbangnya mempunyai mangkuk stainless steel dengan design yang hebat tapi kini hanya leper sahaja dengan permukaan kaca. Walaupun diskaunnya tak sebanyak dulu, tapi masih tetap berbaloi-baloi.

Kenapa saya kata penimbang ni menarik?
  • Permukaan kaca lebih mudah dibersihkan. Memasak, memang selalu tumpah sana sini. Permukaan kaca yang rata ni cuma perlu lap sahaja dah berkilat semula.
  • Mudah menimbang dalam bekas apa sahaja yang kita ada. Kalau dulu ada mangkuk, bila nak timbang bahan yang lebih besar nak masuk mangkuk pun tak muat. Bila isikan dalam bekas yang lain yang lebih besar, bekas tu pulak tak muat nak masuk penimbang. Dengan penimbang tanpa mangkuk, kita boleh gunakan apa sahaja bekas yang muat bahan yang nak ditimbang. Letak je atas permukaan kaca klik tare. Semua settle. Timbang bahan dalam plastik pun tak ada masalah.
  • Fungsinya masih sama. Boleh timbang dalam gram, kilogram, ounce, pound dan ketepatan sehingga satu titik perpuluhan.
  • Rekabentuknya nipis dan terdapat dalam 2 warna yang menawan. Bila nipis, nak menyimpannya pun lebih mudah.
  • Bunyi amaran sekiranya bateri lemah. Penimbang digital lain biasanya hanya paparan LCD sahaja tanpa bunyi.
Harga memang best. Penghantaran percuma.
1 unit hanya RM58.00 (Diskaun 46%)
2 unit hanya RM110.00 (Diskaun 49%)
4 unit hanya RM204.00 (Diskaun 52%)

Product specifications and features:
  • Dimensions: 16cm (W) x 23cm (L) x 1.5cm (H)
  • Types of measurements: Ounce (oz.), pound (lb.), gram (g), and kilogramme (kg)
  • Measures to the nearest 0.1 decimal points
  • Maximum capacity: 5kg
  • Colour: Red or black
  • Separate settings measure liquid and dry ingredients
  • Tare feature separates weight measurements of container and content
  • Clear LCD screen (6cm x 2cm) for quick and accurate reading
  • Sensitive touch function for operation
  • Audio and visual alert indicators for low power and weight overload
  • Smooth and easy-to-clean glass surface
  • Battery: 2x AA battery (not included)

Offer ni cuma tinggal 2 hari sahaja. Jadi kena la cepat sikit. Jangan terlepas lagi.

Untuk membelinya, boleh rujuk panduan dibawah.

1. Klik gambar kat atas sekali tu untuk ke laman web jualan. Kalau belum daftar, boleh daftar dulu kemudian kembali ke halaman jualan tadi.


2. Klik butang buy now. Rupanya macam gambar kat atas ni.


3. Keluar windows kecik macam gambar atas tu. Pilih kuantiti sama ada satu, dua atau empat unit dan klik butang Buy.


4. Bila windows mcm gambar atas ni keluar, pilih kaedah pembayaran sama ada kredit kad dan online banking atau Paypal dan klik butang submit order.


5. Kalau pilih kredit kad dan online banking, windows macam kat atas ni akan terpapar. Pilih bank yang anda gunakan atau kredit kad. Klik butang Continue dan anda akan dibawa ke bank atau merchant yang anda pilih.
6. Selesai urusan pembayaran, anda akan menerima email dengan maklumat voucher yang dibeli. Jangan lupa isikan borang melalui link yang diberi dalam email nanti. Boleh pilih warna yang dikehendaki.