Mungkin ada diantara anda yang berminat untuk mendapatkan penulen air JikSoo tapi tak tahu atau tak faham caranya. Lebih-lebih lagi bagi anda yang tinggal jauh dari tempat saya. Sebenarnya tak ada la sesukar mana. Saya akan senaraikan langkah demi langkah secara terperinci dibawah ini. Sebelum tu, bagi sesiapa yang mahu mengenali penulen air JikSoo dan kenapa perlu pilih penulen air tanpa tangki, boleh klik disini. Promosi CNY JikSoo Model Rapi setakat ini masih ada lagi. Sepatutnya 888 unit yang ditawarkan dah lama habis. Mungkin mereka tambah lagi kerana banyak permintaan. Maklum la. Harga asal RM110 menjadi RM85 sebulan sahaja. Maknanya dah jimat RM25. Kalau didarabkan dengan 60 bulan dah RM1500 penjimatan! Bila-bila masa sahaja akan ditutup. Jadi segeralah hubungi saya. 0127927596



Ok. Mari kita belajar cara menempah penulen air JikSoo melalui saya. Oleh kerana kita jauh, telefon akan menjadi penghubung terpantas. Anda hanya perlu bekalkan maklumat, saya akan keyin dalam system online.

Pertama sekali, hubungi saya ditalian 0127927596. Boleh call atau whatsapp. Sebaiknya whatsapp kerana ia lebih menenangkan fikiran. Risau la kalau telefon bunyi sewaktu memandu ke, sembahyang, lepak-lepak bilik termenung. 
Pertama sekali yang akan dibincangkan adalah lokasi anda. Sekarang ni coverage untuk pemasangan hanya di bandar-bandar besar di Semenanjung Malaysia. Bagaimanapun jika anda jauh, mungkin mengambil masa sedikit. JikSoo ni baru lagi di Malaysia. Masih berkembang. Tapi mereka semua professional. Sanggup datang dari KL ke Melaka semata-mata untuk memasang penulen air JikSoo. 2 minggu lepas, saya ada problem dengan sistem jualan, dia sangup datang dari KL ke Muar sebab masa tu saya berada di kampung. Naik motor pulak tu.

Kedua, selepas lokasi anda dipastikan dalam coverage, barulah berbincang mengenai model penulen air JikSoo yang sesuai untuk anda. Ia bergantung kepada kegunaan dan budget yang anda tentukan. Boleh la tanya apa-apa mengenai penulen air JikSoo ni. Kalau saya boleh jawab, saya akan jawab. Kalau tak boleh jawab, saya akan tanya bos. Bila tanya bos mcm ni, lambat la sikit kot. Nak air suhu bilik, bak air sejuk, nak air panas, nak air suam untuk susu anak atau nak suhu air yang sesuai untuk kopi dan teh, semuanya boleh.

Ketiga, setelah keputusan dicapai, barulah proses pendaftaran dilakukan. Maklumat yang diperlukan adalah seperti berikut:
  • Nama seperti dalam IC
  • No. IC
  • No. Handphone
  • Alamat
  • Poskod
  • Email
  • Tarikh pemasangan

Kemudian saya juga memerlukan dokumen seperti berikut. Boleh ambil gambar dengan handphone je
  • Gambar depan IC
  • Gambar contoh tandatangan

Keempat, selepas pendaftaran, saya akan melakukan pengesahan akaun bank. Untuk ini saya memerlukan maklumat kad kredit/debit. RM1 akan ditolak dari kad anda.

Kelima, selesai sudah pendaftaran. Seterusnya anda perlu melakukan bayaran pendahuluan satu bulan sewa. Oleh kerana bulan pertama adalah percuma, jadi anda akan membayar untuk bulan kedua. Ini bermakna, bulan ketiga nanti baru bayaran bulanan bermula. 



Begitu sahaja proses tempahan penulen air JikSoo. Proses yang berlaku selepas tempahan dibuat adalah seperti berikut.
  1. Dalam masa beberapa hari, anda akan dihubungi call center untuk mengesahkan tempahan, lokasi serta tarikh pemasangan. Jika pada tarikh yang anda pilih sebelum ini anda tiada dirumah, jadi anda boleh tukar tarikh lain.
  2. Pada tarikh yang dijanjikan, engineer akan telefon sebelum datang untuk mengesahkan sekali lagi. Boleh la anda rancang masa. Pemasangan mengambil masa lebih kurang 1 jam. Kemudian anda akan diajar cara menggunakan produk penulen air JikSoo sampai faham.
  3. Lebih kurang sebulan selepas pemasangan, engineer akan berkunjung lagi ke rumah anda untuk memastikan semuanya dalam keadaan baik. Ketika ini jika anda masih tak faham cara menggunakannya, anda boleh tanya sampai faham. Kalau dia tak datang, anda boleh call suruh datang kecuali jika anda rasa tiada masalah apa-apa.
  4. Sekarang semuanya sudah selesai. Anda telahpun mempunyai penulen air berkualiti dari JikSoo. Servis dan penukaran filter akan dilakukan setiap 4 bulan sekali secara percuma selama 5 tahun. Tiada lagi kerisauan. Hanya pastikan wang dalam akaun mencukupi setiap bulan.
  5. Selepas 5 tahun, ia menjadi hakmilik anda. Jadi anda hanya perlu melanggan servis dan penukaran filter sahaja yang lebih murah bayaran bulanannya.
Dah faham semuanya, bolehlah whatsapp saya 0127927596
PERCUMA Pendaftaran RM200
PERCUMA Pemasangan
PERCUMA Bulan pertama
Dan jika anda cepat, boleh dapatkan Model JikSoo RAPI dan JIMAT lagi RM1500