Assalamualaikum sahabat,

Ebook 1 - Beef Steak, Lamb Chop, Chicken Chop, Fish & Chip, 4 jenis sos utama termasuk black pepper sauce serta 2 salad dressing dengan kaedah paling cepat, mudah, murah dan menguntungkan.

Ebook 2 - Hidangan pengiring berasaskan kentang yang paling popular dalam masakan barat.

Ebook 3 - Kek coklat moist yang sangat menjimatkan dengan rasa yang hebat. Boleh dibakar atau dikukus. Boleh juga dijadikan cupcake atau dimasak dalam bekas plastik serta homemade ganache yang unik.

Ebook 4 - Kek Buah-buahan yang lemak dan kaya dengan buah-buahan tetapi dihasilkan dengan kos yang minima. Bertahan sehingga 1 bulan walaupun tanpa pengawet atau dimasukkan dalam peti sejuk.

Ebook 5 - Kek Keju yang mudah di pelbagaikan serta sangat eksklusif sedangkan kos yang digunakan sangat kecil. Keuntungan maksima untuk dijadikan produk jualan.

                                         1 PERCUMA 4! Berminat? Sila klik disini.  

Minuman Coklat Berkrim Hotel

Posted by Norasikin Basri on Wednesday, May 18, 2016 In : Resepi Masakan Barat 



Seringkali kita tertanya-tanya kenapa air coklat yang kita buat sendiri di rumah tak sama dengan yang dijual. Takkan nak masukkan milo sampai satu tin baru nak dapat air coklat yang pekat dan kaya. Guna serbuk koko juga tak dapat rasa yang sama macam tu. Kalau kat hotel pulak rasanya lebih sedap dari yang dijual dikedai atau dalam kotak. Ada sikit rasa yang lain dari yang lain. Sebelum tu, jom kita senyum-senyum dulu..


Bayangkan Jika 5 Karakter X-Men Ini Adalah Dari Malaysia‚Ķ. 


Dalam m...

Continue reading...
 

Resepi Ayam Masak Kari Merah Thai | Thai Red Curry Chicken

Posted by Norasikin Basri on Thursday, May 5, 2016 In : Tips dan Aneka Resepi 



Walaupun kari lebih popular di negara kita berbanding Thailand, namun kari mereka tetap istimewa. Malah mereka ada 2 jenis kari yang popular dan jauh berbeza iaitu kari merah dan kari hijau. Kalau anda suka yang hijau, boleh rujuk artikel Resepi Kari Hijau Thai. Bahan utama kari di Malaysia juga Thailand, sudah tentunya cili, ketumbar dan jintan. Bagaimanapun kari Thailand jauh berbeza dari segi rasa dan aromanya kerana mereka menggunakan herba beraroma yang menjadi ciri utama masakan Thai. D...

Continue reading...
 

Resepi Inang-inang

Posted by Norasikin Basri on Tuesday, April 19, 2016 In : Tips dan Aneka Resepi 


Sewaktu kecil dahulu, saya memang menggemari inang-inang. Budak-budak.. tentulah suka yang rangup. Bila gigi dah tak berapa nak sempurna, tak dapat la nak makan inang-inang macam dulu. Kalau gigi berkaviti, lagi la leceh. Asyik terlekat dalam lubang je. Berdasarkan produk inang-inang yang banyak dijual di pasaran sekarang, saya simpulkan bahawa makanan ringan ini masih ramai peminatnya. Lagipun makanan tradisional tidak seharusnya dilupakan. Walaupun anda tak suka makan, sekurang-kurangnya me...

Continue reading...
 

Resepi Donut Gebu Lobak Merah

Posted by Norasikin Basri on Tuesday, April 5, 2016 In : Resepi Masakan Barat 


Kalau tak cuba, macam mana nak tau. Ye tak? Ternyata Donut Gebu Lobak Merah ini tak sesukar mana. Saya dah biasa membuat donut terutama dengan resepi terbaik saya, Donut Gebu Tradisional yang sangat mudah menjadi dan tak banyak ragam. Kadang-kadang saya menambahkan bahan lain seperti kentang, labu atau keledek dan yang sekarbohidrat dengannya. Namun belum pernah lagi menggunakan sayur-sayuran seperti lobak merah.

Memasak adalah aktiviti indoor tanpa modal besar, yang NO 1.
Klik untuk tahu akti...

Continue reading...
 

Resepi High-Fiber Cheesecake

Posted by Norasikin Basri on Tuesday, March 22, 2016 In : Resepi Masakan Barat 


Semuanya bermula beberapa tahun yang lalu dimana saya singgah ke sebuah kedai kek yang popular dengan kek keju di Malaysia. Hati saya tertambat dengan High Fiber Cheesecake yang kelihatannya kosong sahaja tanpa hiasan. Seperti biasa apabila nampak sesuatu yang menarik minat, saya pun pesanlah sepotong. Dari luar nampak seperti berat dan padat tapi mempunyai rasa yang sangat menepati selera saya. Tidak terlalu manis dengan rasa keju yang ketara. Sedikit masam yang menyeimbangkan rasa lemak dan...

Continue reading...
 
 

RESEPI PERCUMA SETIAP HARI 

Masukkan email anda:

 

PENAJA RESEPI MASAKAN BARAT

 

CARI RESEPI KOMERSIAL DISINI 

 

RAKAN BLOG MASAKAN KOMERSIAL


IKUTI SAYA DI SINI 

 

PERBINCANGAN RESEPI TERKINI 

 

RESEPI-RESEPI UNTUK BERNIAGA 

 

PENULIS BLOG RESEPI DAN EBOOK 

Ilmu untuk dikongsi


Norasikin Basri Saya bekerja sebagai seorang tenaga pengajar yang khusus dalam bidang masakan. Saya membuat blog ini agar saya dapat berkongsikan segala ilmu yang saya ada terutamanya dalam bidang masakan dan tidak terhad kepada masakan barat. Saya tidak suka orang menghubungi saya hanya untuk meminta resepi itu dan ini. Pada saya bidang masakan ini luas. Tak semestinya tahu resepi sahaja seseorang itu akan pandai memasak. Tak semestinya tahu memasak sahaja, masakannya akan sedap. Saya memasak dengan sepenuh perasaan dan kasih sayang. Itulah yang saya amalkan selama ini. Anda akan memahami maksud saya sekiranya anda terus mengikuti blog ini.
Related Posts with Thumbnails
 
Make a Free Website with Yola.