Assalamualaikum sahabat,

Ebook 1 - Beef Steak, Lamb Chop, Chicken Chop, Fish & Chip, 4 jenis sos utama termasuk black pepper sauce serta 2 salad dressing dengan kaedah paling cepat, mudah, murah dan menguntungkan.

Ebook 2 - Hidangan pengiring berasaskan kentang yang paling popular dalam masakan barat.

Ebook 3 - Kek coklat moist yang sangat menjimatkan dengan rasa yang hebat. Boleh dibakar atau dikukus. Boleh juga dijadikan cupcake atau dimasak dalam bekas plastik serta homemade ganache yang unik.

Ebook 4 - Kek Buah-buahan yang lemak dan kaya dengan buah-buahan tetapi dihasilkan dengan kos yang minima. Bertahan sehingga 1 bulan walaupun tanpa pengawet atau dimasukkan dalam peti sejuk.

Ebook 5 - Kek Keju yang mudah di pelbagaikan serta sangat eksklusif sedangkan kos yang digunakan sangat kecil. Keuntungan maksima untuk dijadikan produk jualan.

                                         1 PERCUMA 4! Berminat? Sila klik disini.  

Ada apa dengan Resepi Karipap Komersial

Posted by Norasikin Basri on Tuesday, July 15, 2014 In : Sembang-sembang dan tip masakan 


Seperti yang saya katakan dulu, resepi diblog Masakan Barat Komersial memang berlainan sedikit dari resepi-resepi yang biasa kita lihat. Ini kerana saya lebih mementingkan resepi yang mudah dan jimat namun menepati rasa yang dikehendaki. Sudah ramai yang menghubungi saya melalui email untuk memastikan resepi yang saya tulis adalah betul dan tidak terdapat kesalahan menaip. Paling banyak soalan yang saya terima adalah mengenai Donut Gebu Tradisional. Pertama, kerana ia hanya menggunakan minyak...

Continue reading...
 

Kek Coklat Moist dengan Tema Bola

Posted by Norasikin Basri on Monday, July 7, 2014 In : Sembang-sembang dan tip masakan 


Bahang piala dunia hampir sampai ke kemuncaknya.Namun artikel saya bukanlah nak bercerita mengenai pasukan Germany yang bakal bergelar juara 2014. Macam confident je. Macam biasa, artikel dalam blog Resepi  Masakan Barat Komersial akan berkisar mengenai dunia kulinari dari lingkungan saya. Gambar kek coklat moist dalam entri ini adalah kek bertemakan bola yang saya buat beberapa hari lalu. Sewaktu mula-mula rancang, rasa macam kacang je hiasan kek begini. Bila sampai bahagian membentuk bola, ...

Continue reading...
 

Resepi Roti John Bazaar

Posted by Norasikin Basri on Friday, July 4, 2014 In : Resepi Masakan Barat 


Mana-mana bazaar Ramadhan di negara kita,mesti ada roti john. Bukan satu gerai, bukan 2 gerai. Roti john memang mudah disediakan. Memang patut ramai yang mengusahakannya. Bahan utamanya roti dan telur je. Namun harga jualannya memang tinggi. Kat tempat saya, kalau rotinya panjang melebihi 6 inci, harganya mencecah RM5. Dulu ada juga yang menyelitkan salad dan timun dicelahnya. Sekarang,kebanyakkannya dah tak de. Ayam atau daging pun hampir tak kelihatan. Hanya dipenuhi telur yang nipis. Sos d...

Continue reading...
 

Resepi Sambal Sardin Sahur

Posted by Norasikin Basri on Tuesday, July 1, 2014 In : Sembang-sembang dan tip masakan 


Selamat berpuasa kepada semua yang beragama Islam. Perkara kedua yang menyeronokkan berpuasa di Malaysia adalah kerana makanannya. Pada bulan Ramadhan inilah berbagai jenis makanan yang sukar ditemui dihari biasa, dapat kita beli di bazaar-bazaar. Kalau saya ke bazaar, saya gemar mencuba makanan-makanan baru. Memang kreatif orang Malaysia. Kalau ada cina muslim yang berniaga,lagi saya suka. Dapatlah merasa juadah bangsa mereka. Namun makanan ringkas dan mudah amat diperlukan dibulan puasa ter...

Continue reading...
 

Cheesy Pasta

Posted by Norasikin Basri on Friday, June 20, 2014 In : Resepi Masakan Barat 

Keistimewaan masakan barat bagi saya adalah penggunaan bahannya yang mudah dan simple. Kaedah memasaknya juga tidak rumit. Kebanyakkannya dimasak berasingan kemudian barulah disatukan ketika dihidang. Jarang saya jumpa masakan barat yang rumit. Kalau nak perap pun cuma garam dan lada hitam. Sosnya juga takde la bercampur aduk rempahnya. Satu atau dua jenis dah cukup. Mungkin kerana bau dan rasa herba barat sangat lembut. Jadi kalau dicampur hanya bau dan rasa yang kuat sahaja yang kekal. Kala...

Continue reading...
 
 

RESEPI PERCUMA SETIAP HARI 

Masukkan email anda:

 

PENAJA RESEPI MASAKAN BARAT

 

CARI RESEPI KOMERSIAL DISINI 

 

RAKAN BLOG MASAKAN KOMERSIAL


IKUTI SAYA DI SINI 

 

PERBINCANGAN RESEPI TERKINI 

 

RESEPI-RESEPI UNTUK BERNIAGA 

 

PENULIS BLOG RESEPI DAN EBOOK 

Ilmu untuk dikongsi


Norasikin Basri Saya bekerja sebagai seorang tenaga pengajar yang khusus dalam bidang masakan. Saya membuat blog ini agar saya dapat berkongsikan segala ilmu yang saya ada terutamanya dalam bidang masakan dan tidak terhad kepada masakan barat. Saya tidak suka orang menghubungi saya hanya untuk meminta resepi itu dan ini. Pada saya bidang masakan ini luas. Tak semestinya tahu resepi sahaja seseorang itu akan pandai memasak. Tak semestinya tahu memasak sahaja, masakannya akan sedap. Saya memasak dengan sepenuh perasaan dan kasih sayang. Itulah yang saya amalkan selama ini. Anda akan memahami maksud saya sekiranya anda terus mengikuti blog ini.
Blogged.my
 
Related Posts with Thumbnails
 
Make a Free Website with Yola.