Assalamualaikum sahabat,

Ebook 1 - Beef Steak, Lamb Chop, Chicken Chop, Fish & Chip, 4 jenis sos utama termasuk black pepper sauce serta 2 salad dressing dengan kaedah paling cepat, mudah, murah dan menguntungkan.

Ebook 2 - Hidangan pengiring berasaskan kentang yang paling popular dalam masakan barat.

Ebook 3 - Kek coklat moist yang sangat menjimatkan dengan rasa yang hebat. Boleh dibakar atau dikukus. Boleh juga dijadikan cupcake atau dimasak dalam bekas plastik serta homemade ganache yang unik.

Ebook 4 - Kek Buah-buahan yang lemak dan kaya dengan buah-buahan tetapi dihasilkan dengan kos yang minima. Bertahan sehingga 1 bulan walaupun tanpa pengawet atau dimasukkan dalam peti sejuk.

Ebook 5 - Kek Keju yang mudah di pelbagaikan serta sangat eksklusif sedangkan kos yang digunakan sangat kecil. Keuntungan maksima untuk dijadikan produk jualan.

                                         1 PERCUMA 4! Berminat? Sila klik disini.  

Grilled Teriyaki Tuna Steak with Grilled Pineapple and Green Onion

Posted by Norasikin Basri on Wednesday, October 29, 2014 In : Resepi Masakan Barat 


Kalau kita perhatikan hidangan-hidangan masakan barat yang disajikan di hotel-hotel kita dapati kebanyakkannya mempunyai saiz yang kecil. Semuanya ciput-ciput. Pinggan je yang besar. Namun begitu, hidangan ini sebenarnya mengandungi kalori yang cukup untuk keperluan badan. Masalahnya perut kita pulak yang tak kenyang. Dah biasa makan karbohodrat yang mengenyangkan, bila makan masakan barat, rasa macam terselit celah gigi je. Begitu juga dengan resepi kali ini iaitu Grilled Teriyaki Tuna Steak...

Continue reading...
 

Resepi Chicken Kiev dan Asparagus Wraps with Lemon Mayo

Posted by Norasikin Basri on Tuesday, October 14, 2014 In : Resepi Masakan Barat 


Kiev adalah ibu negara Ukraine jadi ada yang beranggapan chicken kiev adalah hidangan tradisi berasal dari sana. Namun ada juga yang mengatakan chicken kiev mula-mula dihasilkan di Moscow, Rusia. Mungkin juga orang Ukraine datang ke Rusia dan mencipta hidangan ini. Kini chicken kiev adalah masakan barat yang popular diseluruh dunia. Secara umumnya, chicken kiev adalah isi ayam yang dimasukkan inti mentega, herba dan bawang putih kedalamnya sama ada di sumbat atau digulung kemudian disadur seb...

Continue reading...
 

Nuffnang CPUV Campaign Oktober 2014

Posted by Norasikin Basri on Monday, October 13, 2014 In : Sembang-sembang dan tip masakan 


Saya sekarang ni tengah bersantai-santai di Kuala Lumpur. Esok kursus banquet bermula. Jadi, sambil lepak-lepak kat hotel, lebih baik saya menaip sikit sesuatu yang ringan. saya ni jarang sekali cerita pasal iklan yang terapat kat blog saya ni. Bukan tak nak cerita tapi malu nak cakap. Cuma baru sekejap tadi saya membelek akaun Nuffnang dan rasa macam sikit pelik. Tetiba je ada banyak CPUV Campaign yang masih on going. Siap ada yang start dari 2 bulan lepas lagi. Padahal aritu saya cek, tak d...

Continue reading...
 

Resepi Bebola Keladi

Posted by Norasikin Basri on Thursday, October 9, 2014 In : Sembang-sembang dan tip masakan 


Saya biasanya membeli keperluan makanan hanya cukup-cukup sahaja untuk sesuatu tempoh tertentu. Banyak kelebihan dan kekurangannya. Diantara kelebihannya adalah, saya dapat makanan yang segar terutama sayur-sayuran. Ayam dan ikan pula, saya beli seminggu sekali. Makanan yang perlu disejukbekukan, saya akan masuk dalam beberapa plastik dimana setiap plastik cukup untuk 1 kali masak sahaja. Saya hanya akan nyahbekukan 1 plastik sahaja setiap kali sebelum memasak. Jadi tiada makanan yang dibekuk...

Continue reading...
 

Sos Barbeku Pelbagai Guna | Multipurpose Barbeque Sauce

Posted by Norasikin Basri on Thursday, September 25, 2014 In : Resepi Masakan Barat 


Sos barbeku yang dijual dipasaran terutamanya keluaran negara-negara barat memang mempunyai rasa yang unik. Syarikat di Malaysia ada juga mengeluarkan sos-sos barbeku segera namun rasanya masih bercirikan ketimuran. Orang Malaysia sukakan pedas. Orang melayu contohnya, kalau makan masakan cina pun nak pedas. Makan masakan barat pun nak pedas. Pernah seorang pembeli ebook Resepi Masakan Barat Komersial bertanya kepada saya bagaimana nak jadikan sos black pepper tu lebih pedas. Dia dah tambahka...

Continue reading...
 
 

RESEPI PERCUMA SETIAP HARI 

Masukkan email anda:

 

PENAJA RESEPI MASAKAN BARAT

 

CARI RESEPI KOMERSIAL DISINI 

 

RAKAN BLOG MASAKAN KOMERSIAL


IKUTI SAYA DI SINI 

 

PERBINCANGAN RESEPI TERKINI 

 

RESEPI-RESEPI UNTUK BERNIAGA 

 

PENULIS BLOG RESEPI DAN EBOOK 

Ilmu untuk dikongsi


Norasikin Basri Saya bekerja sebagai seorang tenaga pengajar yang khusus dalam bidang masakan. Saya membuat blog ini agar saya dapat berkongsikan segala ilmu yang saya ada terutamanya dalam bidang masakan dan tidak terhad kepada masakan barat. Saya tidak suka orang menghubungi saya hanya untuk meminta resepi itu dan ini. Pada saya bidang masakan ini luas. Tak semestinya tahu resepi sahaja seseorang itu akan pandai memasak. Tak semestinya tahu memasak sahaja, masakannya akan sedap. Saya memasak dengan sepenuh perasaan dan kasih sayang. Itulah yang saya amalkan selama ini. Anda akan memahami maksud saya sekiranya anda terus mengikuti blog ini.
Blogged.my
 
Related Posts with Thumbnails
 
Make a Free Website with Yola.