Assalamualaikum sahabat,

Ebook 1 - Beef Steak, Lamb Chop, Chicken Chop, Fish & Chip, 4 jenis sos utama termasuk black pepper sauce serta 2 salad dressing dengan kaedah paling cepat, mudah, murah dan menguntungkan.

Ebook 2 - Hidangan pengiring berasaskan kentang yang paling popular dalam masakan barat.

Ebook 3 - Kek coklat moist yang sangat menjimatkan dengan rasa yang hebat. Boleh dibakar atau dikukus. Boleh juga dijadikan cupcake atau dimasak dalam bekas plastik serta homemade ganache yang unik.

Ebook 4 - Kek Buah-buahan yang lemak dan kaya dengan buah-buahan tetapi dihasilkan dengan kos yang minima. Bertahan sehingga 1 bulan walaupun tanpa pengawet atau dimasukkan dalam peti sejuk.

Ebook 5 - Kek Keju yang mudah di pelbagaikan serta sangat eksklusif sedangkan kos yang digunakan sangat kecil. Keuntungan maksima untuk dijadikan produk jualan.

                                         1 PERCUMA 4! Berminat? Sila klik disini.  

Sos Barbeku Pelbagai Guna | Multipurpose Barbeque Sauce

Posted by Norasikin Basri on Thursday, September 25, 2014 In : Resepi Masakan Barat 


Sos barbeku yang dijual dipasaran terutamanya keluaran negara-negara barat memang mempunyai rasa yang unik. Syarikat di Malaysia ada juga mengeluarkan sos-sos barbeku segera namun rasanya masih bercirikan ketimuran. Orang Malaysia sukakan pedas. Orang melayu contohnya, kalau makan masakan cina pun nak pedas. Makan masakan barat pun nak pedas. Pernah seorang pembeli ebook Resepi Masakan Barat Komersial bertanya kepada saya bagaimana nak jadikan sos black pepper tu lebih pedas. Dia dah tambahka...

Continue reading...
 

Kek Coklat Moist Berbentuk Minion

Posted by Norasikin Basri on Sunday, September 21, 2014 In : Sembang-sembang dan tip masakan 


Saya memang suka buat kek berbentuk 3d seperti kek coklat moist minion ni. Jika menggunakan fondant, mungkin hampir semua bentuk boleh dilakukan. Tapi bila menggunakan buttercream hanya bentuk-bentuk tertentu sahaja yang termampu. Biasanya hanya bentuk yang simeteri seperti bulat, empat segi, tiga segi, separuh bulatan dan mungkin oval. Ada beberapa kke hiasan yang pernah saya paparkan dalam blog resepi masakan barat komersial ini seperti kek harijadi dan hari bapa berbentuk love, kek dengan ...

Continue reading...
 

Resepi Kek Keju Cheddar | Cheddar Cheesecake

Posted by Norasikin Basri on Tuesday, August 26, 2014 In : Resepi Masakan Barat 


Kek Keju Cheddar seperti ini banyak dijual di pasaraya besar seperti Giant, Jusco, Tesco dan sebagainya. Bezanya, saya tak tahu jenis keju yang mereka gunakan sama ada cheddar, cream atau lain-lain. Saya juga tak tahu berapa banyak keju yang mereka gunakan sama ada banyak, sikit atau mungkin tak menggunakan keju langsung. Kek keju cheddar ini bolehlah dikatakan senang kerana saya memerlukan 5 kali percubaan sahaja untuk mendapatkan resepi ini. Saya juga rasa, saya dah faham segala yang perlu ...

Continue reading...
 

Resepi Kek Mentega Lemon 2

Posted by Norasikin Basri on Sunday, August 17, 2014 In : Resepi Masakan Barat 


Suatu ketika dahulu, saya pernah memaparkan resepi Kek Mentega Lemon dalam blog ini. Kali ini masih lagi menggunakan resepi Kek Mentega Lemon yang sama namun saya telah baiki sedikit resepi dan kaedahnya untuk hasil yang lebih baik. Kalau dulu, saya hanya menggunakan hand mixer tapi kali ini saya menggunakan stand mixer yang lebih berkuasa dan lebih stabil hasilnya. Paling ketara adalah ketika memukul telur dan ketika memasukkan tepung. Memandangkan zaman sekarang semuanya nak mudah, nak cepa...

Continue reading...
 

Sketsa Senyum Raya 2014

Posted by Norasikin Basri on Tuesday, August 12, 2014 In : Sembang-sembang dan tip masakan 


Sedar tak sedar, kita dah sampai ke pertengahan Syawal. Mungkin ada yang terlepas salam saya dipenghujung Ramadhan. Kalau follower di facebook Resepi Komersial, mungkin tak miss dengan aktiviti seharian saya. Jadi, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Juga saya memohon ampun dan maaf atas segala salah silap, dan kekurangan yang terdapat pada saya serta Blog Resepi Masakan Barat Komersial. Mood raya masih menebal sekarang ni. Apa kata kita senyum-senyum sikit dibulan Syawal ya...

Continue reading...
 
 

RESEPI PERCUMA SETIAP HARI 

Masukkan email anda:

 

PENAJA RESEPI MASAKAN BARAT

 

CARI RESEPI KOMERSIAL DISINI 

 

RAKAN BLOG MASAKAN KOMERSIAL


IKUTI SAYA DI SINI 

 

PERBINCANGAN RESEPI TERKINI 

 

RESEPI-RESEPI UNTUK BERNIAGA 

 

PENULIS BLOG RESEPI DAN EBOOK 

Ilmu untuk dikongsi


Norasikin Basri Saya bekerja sebagai seorang tenaga pengajar yang khusus dalam bidang masakan. Saya membuat blog ini agar saya dapat berkongsikan segala ilmu yang saya ada terutamanya dalam bidang masakan dan tidak terhad kepada masakan barat. Saya tidak suka orang menghubungi saya hanya untuk meminta resepi itu dan ini. Pada saya bidang masakan ini luas. Tak semestinya tahu resepi sahaja seseorang itu akan pandai memasak. Tak semestinya tahu memasak sahaja, masakannya akan sedap. Saya memasak dengan sepenuh perasaan dan kasih sayang. Itulah yang saya amalkan selama ini. Anda akan memahami maksud saya sekiranya anda terus mengikuti blog ini.
Blogged.my
 
Related Posts with Thumbnails
 
Make a Free Website with Yola.